Submenu

Ruilen of retourneren (NL en BE)

We hopen natuurlijk dat je helemaal happy bent met je kersverse LouLou Essentiels item, maar het kan gebeuren dat je nieuwe item in werkelijkheid toch iets anders is dan je had voorgesteld. In dat geval is het mogelijk om je aankoop binnen 14 dagen te ruilen voor een item met exact dezelfde prijs of om het artikel te retourneren.

 

RUILEN 

 

Toch liever die SLB-wallet in een fellere kleur of word je blijer van een ander LouLou Essentiels design? Het is mogelijk om een ongebruikt artikel binnen 14 dagen te ruilen voor een artikel met dezelfde prijs. Wil je toch een artikel met een hogere of lagere prijs? Stuur dan je artikel retour en shop zelf een nieuw exemplaar. Wij storten het bedrag van de eerste aankoop zo snel mogelijk terug op je rekening. 

Volg voor een snelle en goede verwerking van je ruiling de volgende stappen:

1. Aanmelden ruiling:

 • Stuur een mail naar shop@loulouessentiels.com en vermeld daarin de volgende informatie:
  • Ordernummer;
  • Welk artikel je terug wilt sturen;
  • Welk artikel je wilt ontvangen (bestelcode + kleur).
 • Als het artikel wat je graag wilt op voorraad is, zullen we dit voor je reserveren. Je ontvangt in dat geval van ons een e-mail ter bevestiging van je reservering;
 • We kunnen een artikel maximaal 5 dagen reserveren, dus zorg ervoor dat je je artikel zo snel mogelijk retour stuurt.

2. Verzenden ruiling:

 • Verpak het product samen met de factuur in een stevige doos, bij voorkeur in de oorspronkelijke LouLou Essentiels verpakking. Zat er een plastic verpakkingszak om of in je LouLou Essentiels product? Verpak het product dan zeker hierin zodat hij veilig bij ons aankomt;
 • Zorg ervoor dat de verpakking op een goede en correcte wijze is dichtgeplakt;
 • Bij je bestelling heb je een label ontvangen met het retouradres, plak deze op de doos;
 • Breng het pakket naar een PostNL locatie bij jou in de buurt en stuur het pakket retour. Let op: retourkosten worden niet vergoed. 

3. Verwerking ruiling:

 • Zodra wij je retourzending in goede orde hebben ontvangen, wordt je nieuwe LouLou Essentiels zo snel mogelijk verstuurd!

 

RETOURNEREN

 

Je kunt je bestelling binnen 14 dagen vanaf het aflevermoment retourneren naar het adres vermeld op het retourformulier. Dit kan op verschillende manieren: 

1. Retourneren op kantoor (GRATIS)

Ben je in de buurt? Retourneer je bestelling kosteloos door het pakket zelf af te leveren op het kantoor van LouLou Essentiels. Ons kantoor is op werkdagen doorgaans geopend van 9.00 tot 17.00. Laat van tevoren wel weten dat je langskomt door ons te bellen op 070-3458823. We zouden het vervelend vinden als je voor een dichte deur staat. Je kunt ons vinden op het volgende adres:

LouLou Essentiels
Datheenstraat 57
2583BX Den Haag

Voor een snelle en goede verwerking van je retour:

 • Pak het artikel goed in, bij voorkeur in de oorspronkelijke LouLou Essentiels verpakking;
 • Vergeet niet om je factuur mee te nemen.

Houd er rekening mee dat ons kantoor geen winkeladres is. Er is geen contant geld aanwezig en items kunnen mogelijk niet ter plekke geruild worden. In het geval van een retour wordt het aankoopbedrag dus ook teruggestort via de gebruikte betaalmethode.

 

2. Retourzending met PostNL (verzendkosten voor eigen rekening)

Voor een snelle en goede verwerking van je retour:

Verpak het product samen met de factuur in een stevige doos, bij voorkeur in de oorspronkelijke LouLou Essentiels verpakking. Zat er een plastic verpakkingszak om of in je LouLou Essentiels product? Verpak het product dan zeker hierin zodat hij veilig bij ons aankomt;

 • Zorg ervoor dat de verpakking op een goede en correcte wijze is dichtgeplakt;
 • Bij je bestelling heb je een label ontvangen met het retouradres, plak deze op de doos;
 • Breng het pakket naar een PostNL locatie bij jou in de buurt en stuur het pakket retour.  
 • Vergeet niet om een bewijs van aflevering te vragen. Hiermee kunt je de retourzending gemakkelijk volgen en weet je zeker dat je retour goed is aangekomen.

 

TERUGBETALING VAN RETOUREN

 

Bij goedkeuring van de retourzending, wordt het openstaande bedrag binnen 5 dagen teruggestort op de rekening waarmee je betaald hebt.

Je retourzending moet aan de volgende eisen voldoen:

 • De producten moeten ons in de goede, originele en ongebruikte staat bereiken;
 • Eventuele meegezonden cadeau's moeten ook retour gestuurd worden (indien dit niet het geval is wordt de waarde van het cadeau in mindering gebracht op het retourbedrag).

 

GARANTIE

Bij LouLou Essentiels heb je 1 jaar garantie op jouw online aankoop. Heb je toch een klacht? Om je zo goed mogelijk te helpen willen we je vragen het volgende te doen:

 • Neem contact op met shop@loulouessentiels.com;
 • Geef een korte beschrijving van jouw klacht;
 • Voeg een foto toe van de klacht en vermeld jouw bestelnummer.

We doen ons best om dezelfde (werk)dag terug te komen op je emai. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je bellen naar 070-3458823 (ma t/m vrij 09:00 - 17:00 uur).

Bij LouLou Essentiels vinden we het belangrijk om, voordat een product vervangen wordt, eerst te kijken naar reparatiemogelijkheden. Vaak zijn kleine reparaties mogelijk en kan onnodige verspilling tegen worden gegaan. Met kleine reparaties als haakjes of clutchgreepjes kun je dus altijd contact met ons opnemen, we helpen je graag!

 

 

We kunnen je laten zien welke bestellingen je kunt retourneren. Log daarvoor via het formulier hieronder in.

Log in

Vul hier je e-mail adres in.

Vul hier je wachtwoord in.

Wachtwoord vergeten